PARTNERE

Solid erfaring og ambitiøs nytænkning skal drive design og byggeri


Partnerskabet bag buddet om at anlægge Nordsøens Energiø består af selskaber, der hver især er førende inden for deres felt og har erfaringer med storskala-projekter, der dokumenterer den faglighed og de samarbejdsevner, der er nødvendige for at løfte et så stort og banebrydende projekt.


Etablering af energiø af partnere med solid erfaring

Partnerne er også fælles i holdningen om, at anlæggelsen af Nordsøens Energiø skal leve op til de højeste standarder inden for bæredygtigt byggeri for at beskytte vores fælles natur.

Ørsted - verdens førende udvikler af havvind
KONSORTIUM

Ørsted

Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer innovative energiprodukter til sine kunder, herunder snart grønne brændsler fra et af de første brintanlæg i Danmark. Ørsted har mere end 6.500 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Du kan følge Ørsted på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter
ATP - Danmarks største institutionelle investor
KONSORTIUM

ATP

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. ATP løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark, og ATP Livslang Pension er en kollektiv pensionsordning med 5,4 mio. danskere på medlemslisten. ATP investerer for at sikre de størst mulige pensioner til alle danskere hele livet, og er drevet af samfundsansvar. For ATP handler det om at sikre velfærd og grundtryghed for danskerne. Du kan følge ATP på Facebook og LinkedIn.
ATP
Aarsleff skal lede anlægsarbejdet for energiøen i Nordsøen
ByggePARTNER

Aarsleff

Anlægsarbejdet skal ledes af Aarsleff, som er specialist i store projekter inden for infrastruktur, klimatilpasning og energi. Aarsleff spillede en vigtig rolle i opførelsen af Øresundsforbindelsen og har udført flere store havneudvidelser, fx i Skagen, Hanstholm og Stockholm. Aarsleff har installeret mere end 600 fundamenter til havvindmøller, bl.a. til Horns Rev 2 og London Array, og har dermed stor erfaring med projekter i Nordsøen. Koncernen beskæftiger 7.700 medarbejdere og har hovedsæde i Aarhus.
Bouygues er en del af entreprenør-teamet for energiøen i Nordsøen
ByggePARTNER

Bouygues Travaux Publics

BYTP er førende inden for regenerering og bæredygtig infrastruktur. Som et datterselskab af Bouygues Construction har virksomheden færdigheder og anerkendt ekspertise inden for tunnelbyggeri og marineentrepriser samt industrielt byggeri. BYTP har gennemført en lang række ikoniske projekter, herunder Ile de Ré-broen, Kanaltunnelen og Beiruts strandpromenade. Bouygues har hovedkvarter i Paris, arbejder i 60 lande og beskæftiger 13.000 medarbejdere, der alle innoverer og skaber værdi for kunderne.
Van Oord er en del af entreprenør-teamet for energiøen i Nordsøen
ByggePARTNER

Van Oord

Van Oord er en hollandsk familieejet virksomhed med over 150 års erfaring som international marineentreprenør. Van Oord beskæftiger 5.000 medarbejdere og fokuserer på opmudring, landindvinding, skibsbyggeri og havvind. Virksomheden har stor erfaring med at bygge kunstige øer, herunder Dubais ikoniske palmeformede ø, Palm Jumeirah, og er specialist i opførelsen af havvindmølleparker. Van Oord har samarbejdet med Ørsted om havvindprojekter i flere lande.

INGENIØR PARTNER

Arup

Arup er et firma med 16.000 designere, rådgivere og eksperter, der arbejder i 140 lande. Arup er dedikeret til bæredygtig udvikling og samarbejder med kunder og partnere om at løse globale udfordringer ved hjælp af kreativitet, teknologi og dedikation for at skabe en bedre verden. Arup kombinerer lokal viden med global ekspertise og har arbejdet på en række store infrastrukturprojekter i Danmark, herunder Øresundsbroen, Cityringen Metro og Femern Bælt-tunnelen samt rådgivning om bæredygtighed.
Digital partner

GlobalConnect

Med årtiers erfaring i etableringen af digital infrastruktur i Norden er GlobalConnect den førende leverandør af fiberbaseret datakommunikation og datacentre i Nordeuropa. GlobalConnects højkapacitets fibernetværk strækker sig over mere end 100.000 kilometer og garanterer den sikre og pålidelige infrastruktur, som efterspørges af verdens største teknologivirksomheder, når de transporterer data gennem Norden og på tværs af verden. Partnerskabet med GlobalConnect vil gøre energiøen til en digital hub såvel som en energi hub.
POTENTIALE FOR VINDENERGI I NORDSØEN

De danske farvande er blandt dem, der egner sig bedst til vindenergi. Det betyder, at vi kan være med til at udfase fossile brændstoffer og fremskynde den grønne omstilling i hele Europa.